Rugzak actie

Voor kinderen in een behandeltraject verandert er veel. Ze moeten allerlei spannende handelingen aan hun lijf maar toestaan. Ze voelen zich vaak niet lekker en hebben minder energie. Dit hebben wij afgelopen jaar van dichtbij meegemaakt met Fiene.

 

Gedurende de immunotherapie zien we dat het steeds beter met haar gaat. Ze is gewoon fitter. We komen minder vaak in het ziekenhuis. Ze is in september als tweedejaars kleuter begonnen op school en ze heeft het naar haar zin. Als ouders is dat een immens fijn gevoel. De immunotherapie duurde voor Fiene ongeveer een half jaar waarin ze vijf keer 11 dagen lang medicatie toegediend kreeg via een infuus. Hiervoor draagt ze continu een pomp bij zich. 

 

Voor deze pomp heeft oma Ans een speciale rugzak gemaakt. De pomp zit gefixeerd en beschermd in een schuimrubber plaat. Daar omheen heeft oma met een leuke vrolijke stof en spijkerstof een rugzak gemaakt. Deze rugzak heeft ervoor gezorgd dat Fiene gedurende de kuur alles kon doen wat ze anders ook zou doen. Ze fietst met de rugzak. Ze gaat op de trampoline met de rugzak. Ze gaat naar school met de rugzak. Met weinig middelen en een handige oma hebben we ervoor gezorgd dat ze in haar kind zijn, zo min mogelijk gehinderd wordt door de therapie. 

 

Toen ik een paar weken geleden in het ziekenhuis was, raakte ik aan de praat met de ouders van een meisje van Fiene haar leeftijd. Het meisje was de dag ervoor begonnen met haar eerste kuur immunotherapie. Ze droeg een simpel zwart polyester tasje met een enkele schouderband, waar de pomp in zat. Het tasje slingerde heen en weer en beperkte haar in haar doen en laten. 

 

Wij willen met jullie hulp kinderen tijdens een kuur zoveel mogelijk gemak geven. Jaarlijks krijgen circa 20 tot 30 kinderen deze kuur. We willen deze kinderen graag een leuke rugzak geven. Een rugzak in een design wat past bij het kind (jongen, meisje, vrolijk, of juist stoer).

 

Onlangs hebben we in www.nofruit.nl een fantastische sponsor voor de stoffen en het schuim gevonden. Neem echt eens een kijkje op hun site, ze hebben hele mooie spullen! Om de rugzakken af te maken hebben we nog enkele materialen nodig, zoals ritsen, klittenband, gespen en band. 

Jullie kunnen ons hierbij helpen, als je één van onderstaande vragen met Ja kunt beantwoorden:

  • Ben je handig met een naaimachine? Zou je een aantal rugzakken willen maken? Dan zouden we daar graag gebruik van maken.
  • Heb je de beschikking over één van bovenstaande materialen? Of heb je contacten bij een fournituren zaak? Het liefst in grote aantallen omdat we per jaar circa 30 rugzakken willen produceren.
  • Zou je materialen of een rugzak willen sponsoren? Dat zou super zijn!

 

We komen graag met je in contact, stuur alstublieft een e-mail naar info@lievefiene.nl 

 

Maar misschien lees je deze blog als ouder van een kind wat immunotherapie krijgt of binnenkort krijgt, en zou je graag zo'n leuke rugzak voor je kind willen hebben. Stuur ons vooral een berichtje via info@lievefiene.nl en we gaan samen aan de slag om een leuke gepersonaliseerde rugzak te maken voor je kind.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mea Schoenmaker
2 jaar geleden

Graag wil ik een rugzak sponsoren en/of maken. Ans heeft een patroon?

Carrie
2 jaar geleden

Omdat ik nx met naaien heb, heb ik de vraag naar een aantal vrienden en bekenden uitgezet. Ben benieuwd. 😘

Pauline
2 jaar geleden

Je hebt een email. Heb een naaimachine en mijn schoonzus wil wrs. ook helpen. Mag het bericht via social media gedeeld worden? Hoop iemand te kunnen benaderen die een fournituren winkel heeft... Al zou het maar voor inkoopsprijs kunnen toch?

Renske Burgers
2 jaar geleden

Als ik kan helpen met een rugzak te maken dan hoor ik het wel.