Ooh ja

Een "ooh ja" moment. Zo'n moment dat je weer even met je neus op de feiten gedrukt wordt. Zo'n moment dat je baalt dat die positieve flow even wordt onderbroken. Zo'n moment dat je beseft dat Fiene gewoon in een pittig behandeltraject zit om de kankercellen uit haar lijfje te krijgen.

 

Ik had het vandaag. Natuurlijk wist ik dat de hickmanlijn van Fiene de afgelopen weken wat onrustig was. Dat de huid onder de pleister rood was en het haar vorige week zeer deed. 10 dagen lang 3 keer per dag een flinke antibiotica pil slikken, dan zou het toch weer goed komen? De bloedkweek die ze gister afgenomen hebben was eigenlijk niet echt nodig, maar omdat ze toch in het ziekenhuis was, waarom niet?! 

 

En dan wordt ik kort gebeld door Marije. Ze is aan het werk en kan de verpleegkundig specialist niet terugbellen, of ik dat even kan doen. Natuurlijk schat, doe ik even. De boodschap van de verpleegkundig specialist was kort maar krachtig: "Er is een bacterie gevonden, jullie moeten naar het ziekenhuis komen. Waarschijnlijk moet de lijn eruit gehaald worden". 

 

Ooh ja.

 

In het ziekenhuis is direct gestart met het geven van antibiotica via het infuus. Na een gesprek met de infectioloog en de oncoloog is duidelijk dat alles afhangt van het exacte type bacterie en de meest effectieve behandelmethode tegen deze bacterie. Morgen wordt waarschijnlijk duidelijk of de lijn er uit moet en of de immunotherapie door kan gaan. We wachten morgen af. Dat ze een langere periode in het ziekenhuis zal moeten blijven, is vrijwel zeker. De plannen voor de komende week gaan aan de kant.

 

En hoe gaat het met Fiene? Eigenlijk gaat het heel goed. Ze is niet ziek. Ze is juist heel fit. Vorige week hadden we een heerlijke week vakantie en we merkten dat haar lijfje weer sterker wordt. Een hele dag in een grote speeltuin/pretpark ging super goed. We hebben haar nauwelijks gedragen. Vol enthousiasme ging ze de achtbaan in en nog enthousiaster kwam ze eruit. Een fantastisch moment was afgelopen zaterdag, ze vertelde ineens dat ze wilde fietsen. Natuurlijk schatje, we gaan oefenen. Fiets gepakt, klein duwtje bij het opstappen, en daar ging ze! Een paar maanden daarvoor ging het ook wel, maar merkte je dat ze snel vermoeid raakte. Nu ben ik na het eerste rondje toch mijn slippers maar gaan wisselen voor hardloopschoenen. Ze kon er geen genoeg van krijgen. 

 

In de medicatie zit een ritme. De wekelijkse controles in het ziekenhuis zijn niet spannend en regelmatig volstaat telefonisch contact. Het ziekenhuis verdween naar de achtergrond, tot het "Ooh ja" moment. Nu even herpakken. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne
2 jaar geleden

Wat jammer dat de goede flow is onderbroken. Hopelijk kan de lijn blijven zitten en kunnen jullie snel weer leuke dingen doen. Jullie hebben het zo verdient. Zet m op. Ik duim voor jullie.

Jolien
2 jaar geleden

Wat een pech ! Ik hoop dat alles weer snel beter gaat ! Veel sterkte en ik steek een kaarsje op voor Fiene.

Carrie
2 jaar geleden

Mooi geschreven. Jammer v/d bacterie indd maar Fiene is sterk en heeft fantastische ouders. 🍀❤️🍀

Janny
2 jaar geleden

En dan deze onderbreking, jammer.
Maar zo als jullie ook zelf zien ze wordt sterker en haar wilskracht is zo goed. Sterkte verder

Ben
2 jaar geleden

Wat heb ik toch een enorm respect voor jullie en wat is Fiene toch een geweldig meisje! Ik lees altijd met emoties spanning in mijn lijf jullie blog, want je hoopt dat alles goed is en blijft. Maar man, Fiene kan zich geen betere ouders wensen als jullie en jullie mogen je gelukkig prijzen met een schat als Fiene. Heel veel sterkte en succes de komende periode , ik duim voor jullie

Aty Janzen
2 jaar geleden

Fiene en jullie gezin, zijn steeds in mijn gedachten. Wat ben je een geluksvogel als je eigen kinderen en kleinkinderen dit niet overkomt. Wat krijgt Fiene veel te verduren. Ook nu weer heel veel sterkte.

Edwin Staakman
2 jaar geleden

Hoop dat ze weer snel opkrabbelt en dat de hardloopschoenen weer aan mogen om achter haar op de fiets te rennen xx

Linda Hochstenbach
2 jaar geleden

Ondanks deze tegenslag vind ik het bijzonder dat je dit ook “even kon vergeten” en lol konden maken met hele gezin. Toppers zijn jullie! Voor nu sterkte maar weer met dit moppie wat zo stoer is!

Wilma
2 jaar geleden

Jeetje, wat een pech. Heel veel sterkte, beterschap en knuffels ❤️

Erik Royen
2 jaar geleden

Super vervelend. Hopelijk mag de lijn erin blijven. Ik duim voor jullie. En dan weer oppakken die flow.

Barbara
2 jaar geleden

Ik hoop dat het weer helemaal goed komt met Fiene en dat ze haar immunotherapie traject voort kan zetten! Wat is Fiene een mooi kind en wat staan jullie sterk en liefdevol om haar heen. Veel sterkte voor nu!

Dorina Hepping
2 jaar geleden

Hè, k***e!

Fenny Beuze
2 jaar geleden

Hoi, wat een rollercoaster waar jullie in zitten (heb alle blogs gelezen)! Helaas een herkenbaar verhaal, onze dochter (inmiddels 9) kreeg op 12-09-2019 dezelfde diagnose. Ze is (hopelijk) bijna klaar met behandelen en voelt zich heel goed. Houdt moed en geniet van de veerkracht en die knappe kanjer van jullie! Mochten jullie willen, ik kom graag in contact met jullie via Facebook ofzo, stuur me dan een mailtje!? Groetjes Fenny