Gewoon heel goed

Hoe gaat het? Een vraag die iedereen wel een paar keer per dag te horen krijgt. Een vraag die 99% van de tijd een retorisch karakter heeft. Een vraag die je op de automatische piloot beantwoordt met: "Ja alles goed", "Prima, bij jou ook?" of "Druk, druk". Veelal verwacht de steller eigenlijk geen inhoudelijk antwoord, maar bij ons wel. Hij wordt uit oprechte interesse gesteld, en iedereen maakt ook tijd om het antwoord af te wachten.

 

Ik worstel vaak met die vraag en het te geven antwoord. Want het antwoord is afhankelijk van het moment dat je als referentiepunt neemt. Ten opzichte van mei 2020 gaat het slecht. Toen maakten we ons hooguit druk over of we wel op vakantie zouden gaan, gezien de toch wel spannende situatie rondom het Coronavirus. Als je 8 juli 2020 als referentiepunt neemt, het moment dat je dochter haar eerste chemokuur start en je aan de vooravond staat van een heel heftig en onzeker behandeltraject, dan gaat het heel goed, .... naar omstandigheden. Dat laatste voeg ik er dan vaak toch maar aan toe, want ook al is Fiene dat heftige en onzekere behandeltraject verschrikkelijk goed doorgegaan, de onzekerheid blijft. Neuroblastoom blijft een onvoorspelbare vorm van kanker. Maar ik denk te veel. 

 

Voor iedereen is er reden om elke kans te grijpen en samen mooie herinneringen te maken. Het afgelopen lange Hemelvaartsweekend is zo'n herinnering. Heerlijk een paar dagen met z'n vijven naar een vakantiepark in Mierlo. Deze minivakantie begon op woensdagmiddag bij de zwemvijver op het vakantiepark. Drie kinderen heerlijk aan het spelen langs de waterkant in de namiddag zon. Daarna volgden nog een paar dagen met onder andere mooie fietstochten over de Strabrechtse Heide en gezellig lunchen op het terras in Nuenen. Gewoon genieten.

 

Fuck dat referentiepunt. 

Hoe gaat het? Het gaat gewoon heel goed. 

 

    

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marianne
2 jaar geleden

Heel mooi verwoord...

Anne
2 jaar geleden

Wow, wag een mooi geschreven bericht. Goed te lezen dat het naar omstandigheden erg goed gaat. Ben zo blij voor Fiene en jullie als familie 🌺💕💖

Jolien
2 jaar geleden

Dank voor je bericht. Ik heb bewondering voor jullie.
Lieve groet !

Peter
2 jaar geleden

Dat is het. Mooie herinneringen maken. Prachtig geschreven.

Pauline Schouwerwou
2 jaar geleden

Fijn dat jullie even hebben kunnen genieten want het blijft een rollercoaster zo te moeten leven. Hou dat fijne gevoel zo lang mogelijk vast. En oh zo fijn dat Fiene alles tot nu zo goed doorstaan heeft. We duimen, hopen en bidden met jullie mee. Dikke knuffel!

Berti en Rob
2 jaar geleden

Lieve Marije en Jan,

Wat ontzettend mooi verwoord.

Dorina Hepping
2 jaar geleden

Heerlijk dat het heel goed gaat!

Romy
2 jaar geleden

En dat zorgt voor een glimlach hier! Fijn dat het gewoon heel goed gaat. Geniet met en van jullie meid!

Carrie
2 jaar geleden

Mooi opgeschreven & Carpe Fucking Diem.

Wilma
2 jaar geleden

❤️❤️❤️

Carol Nooijen
2 jaar geleden

Wat knap verwoord! Fijn dat het naar omstandigheden goed gaat, maar volgens mij willen jullie maar 1 ding... dat jullie prachtige meisje weer gezond wordt. Ik hoop het zo en het lijkt me zo moeilijk te moeten leven met die onzekerheid, maar jullie hebben geen keus. Jullie moeten gewoon. Ik blijf het beste voor jullie hopen. Liefs Carol