De eerste vitamine a kuur

Het is alweer een poosje geleden dat we een blog geplaatst hebben. Na de scans had Fiene koorts en kreeg ze een zakje bloed in het ziekenhuis en antibiotica mee naar huis. De sondevoeding werd opgestart en hiermee hoopten we dat Fiene snel weer zou aansterken. Als ze goed genoeg zou opknappen, hoopten we dat ze volgens schema op donderdag 25 maart zou starten met de eerste vitamine a kuur.

 

Helaas krijgt Fiene op 24 maart weer koorts, oplopend tot bijna 40 graden. We bellen het ziekenhuis maar aangezien ze de dag erna daar al een afspraak heeft, mogen we haar thuis in de gaten houden. Indien de koorts stijgt, of Fiene zieker oogt, moeten we ons weer melden. De dag erna is de koorts gelukkig verdwenen. Fiene moet naar het ziekenhuis om te bepalen of ze mag starten met de vitamine a kuur. Zoals we al verwachtten, besluit de oncoloog om het een weekje uit te stellen gezien de koorts van de dag ervoor. Het kan geen kwaad om hier nog even mee te wachten en liever zien ze dat Fiene pas start als haar klachten echt voorbij zijn. Helaas krijgt Fiene diezelfde avond weer hoge koorts. Na een telefoontje moet Fiene toch terug naar het ziekenhuis voor bloedkweken en lichamelijk onderzoek. Voor de zekerheid gaat er een logeertasje mee. Ze kunnen niets vinden dat de koorts veroorzaakt. Ze krijgt nog een keer een kuur antibiotica. We moeten haar goed in de gaten houden maar ze mag gelukkig wel weer naar huis.

 

De antibiotica slaat snel aan en Fiene voelt zich goed. Na het weekend gaat ze weer naar school. Die dinsdag moet ze terug naar het ziekenhuis voor een nieuwe beoordeling. Dit keer ziet alles er goed uit en mag Fiene beginnen aan de immunotherapie, beginnend met twee weken vitamine a. Dit zijn capsules waarvan ze er twee keer per dag drie moet slikken. In eerste instantie vindt ze het eng en durft ze niet. Maar na enig aandringen slikt ze ze, met een hapje yoghurt, keurig door. Dat is fijn. Het oplossen van die capsules om ze vervolgens via de sonde te kunnen geven, is namelijk een heel gedoe. Dus liever zien we dat ze zelf inneemt. Van de vitamine a krijgt Fiene een hele droge huid, Vooral haar gezicht en haar lippen zijn erg droog en zitten vol velletjes. Smeren, smeren, smeren dus. Zelf heeft ze er weinig last van. 

 

Verder gaat Fiene de afgelopen tijd steeds weer een beetje beter eten. Waar ze eerst halve dagen naar school ging om tussen de middag thuis weer een portie sondevoeding te krijgen, gaat ze inmiddels weer hele dagen naar school omdat ze gelukkig op school haar boterham weer eet. Het gaat zelfs zo goed, dat ze de afgelopen week geen voeding via de sonde meer nodig heeft gehad, en wij dit weekend de sonde er uit gehaald hebben :) 

 

Woensdag 21 april wordt Fiene opgenomen voor de eerste kuur Dinituximab. Deze opname zal tien dagen duren. Ter voorbereiding is Fiene nu al gestart met een pijnstiller, Gabapentine. Een ontzettend vies en bitter drankje, dat ze drie keer per dag moet innemen en wat ze, zoals we van haar gewend zijn, ook weer ontzettend goed doet. Gabapentine werkt erg goed tegen zenuwpijn en dat is nu juist de soort pijn die ook veroorzaakt wordt door de Dinituximab. Hopelijk heeft ze hier straks wat minder last van door nu al te starten met deze pijnstiller. Het wordt weer even spannend, deze volgende stap. Maar we hebben er vertrouwen in dat onze kanjer ook dit gewoon goed gaat doen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anja
2 jaar geleden

Ach wat een kanjers zijn jullie stuk voor stuk met Fiene op een voetstuk met dr mooie gelakte nageltjes! DameπŸ’•πŸ’•!!
Stijgende lijn dat hoop ik voor jullie en daar duim ik voorπŸ’ͺ🏻

Nancy
2 jaar geleden

πŸ™πŸ½ Respect voor Fiene dat ze dit allemaal heeft en moet doorstaan. We wat is dit zwaar zijn voor jullie als ouders. Ik leef met jullie mee en kijk uit naar jullie volgende blog. Dat alle reacties jullie last een beetje kunnen verlichten. Sterkte πŸ™πŸ½

Jolien Bal
2 jaar geleden

Na wat hobbels toch begonnen, fijn. Ik wens Fiene en jullie veel sterkte voor de komende tijd !

Janny
2 jaar geleden

Heel veel sterkte bij dit nieuwe traject wat gaat starten en zo als wij steeds kunnen lezen doen jullie dat met elkaar, samen zijn jullie sterk. Fiene je bent je bent een dappere kanjerπŸ’ͺ🏻

Edwin Staakman
2 jaar geleden

WAUW,wat moet het meisje een hoop dingen mee maken pfff. Maar wat knap dat ze het zo super doet. En jullie zijn ook zo sterk ,petje af .

Anne
2 jaar geleden

Wow, wat een sterke meid is Fiene toch. En heerlijk dat de sondevoeding er weer af is. Voor nu even genieten op school. Heel veel succes en sterkte woensdag met de eerste kuur.πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺπŸ»πŸ¦ΈπŸΌβ€β™€οΈπŸ¦ΈπŸΌβ€β™€οΈπŸ¦ΈπŸΌβ€β™€οΈπŸ¦ΈπŸΌβ€β™€οΈ

Ria
2 jaar geleden

Lieve mensen,
Fijn om weer een berichtje te lezen van jullie. Veel sterkte met de Dinituximab kuur. Weer een stapje dichter bij een zo normaal mogelijk leven. Ik wens jullie toe dat jullie over een tijdje op dit traject terug kunnen kijken, wetend dat jullie, samen met haar artsen, de juiste stappen hebben gezet voor jullie lieve Fiene.

Romy
2 jaar geleden

Wat is het een sterkte, dappere meid. Fijn dat ze weer lekker naar school gaat en haar boterhammen eet! Geniet van elkaar! πŸ€—

Ben
2 jaar geleden

Fijn om te horen dat het leven er weer iets positiever uitziet. Heel veel sterkte met de nieuwe kuur 😘

Dorina
2 jaar geleden

Bikkels.
Dat is het woord wat in me opkomt wanneer ik dit stuk lees. Fiene heeft het niet van vreemden.

Franka
2 jaar geleden

Wauw, wat zet Fiene, en ook jullie, deze stap weer stoer en daadkrachtig! Knapperds!

Anne Verhoeve
2 jaar geleden

Wat een sterke dame is het toch! Job (klasgenootje) heeft het er vaker over en dan kijken we samen naar jullie blog! Veel sterkte alvast voor de opname!

Carrie
2 jaar geleden

Weer fijn om op de hoogte te zijn. Het is n stoere sterke meid πŸ’ͺ
Succes maar weer. Liefs Carrie. 😘

Aad
2 jaar geleden

Heel veel sterkte gewenst voor jullie allemaal!!

Pauline Schouwerwou
2 jaar geleden

Oooh lieverds wat een klote traject is en blijft dit toch. Ga heel hard duimen en weer kaarsje aan voor Fiene en jullie allemaal. Dikke knuffel en kus

Lieke
2 jaar geleden

Je bent een kanjer lieve Fiene!! Zo ontzettend sterk! 😘