Bestraling 15/20

Inmiddels zijn we alweer drie weken onderweg met de bestralingen. Nog vijf bestralingen te gaan en dan zit deze behandelstap er ook weer op. 

 

Fiene doet het goed. De dagelijkse bestralingen zijn inmiddels bekend terrein en ze vindt het geen probleem om op die tafel te gaan liggen. Omdat Fiene het zonder sedatie aandurft en het haar ook lukt om die paar minuten heel stil te blijven liggen, zijn de bestralingen van de ochtend naar de middag verplaatst. Hierdoor kan ze overdag naar school en daarna naar het ziekenhuis. Twintig minuutjes rijden, even wachten in de wachtkamer, uitkleden, superhelden masker op en speen in, de kleur verlichting van de kamer kiezen, stil liggen voor de bestraling, aankleden en weer twintig minuten naar huis rijden. Elke dag hetzelfde riedeltje.

 

De radiotherapeut vertelde ons in het begin dat veel ouders deze behandelstap als een periode van "rust" ervaren. De behandeling geeft weinig tot geen bijwerkingen op de korte termijn, er is geen ziekenhuis opname nodig en het gaat heel snel; het bestralen zelf duurt maar een paar minuutjes. Voor ons geldt dit eigenlijk ook wel. We merken dat Fiene wat sneller moe wordt en met iets minder enthousiasme eet, maar daar blijft het dan ook bij. In het weekend zijn er geen bestralingen en hebben we alle tijd om leuke dingen te doen met elkaar. We bakken taartjes, gaan schaatsen en weekendjes weg naar vrienden en familie. En zo zijn we aanbelandt bij de laatste week bestralen.

 

Hierna zal Fiene weer volledig onderzocht worden. MRI, MIBG, bot- en beenmergbiopten, een hartfilmpje en longfunctie onderzoek. Spannend. Eerst de bestralingen maar eens afronden. Stap voor stap.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Franka
2 jaar geleden

Ook zonder masker is Fiene een superheld! Diepe buiging voor haar Ên voor jullie. Eindstreep voor de bestralingen is in zicht, die komen niet meer terug.

Dikke kus en knuffels!

Thessa zwarts
2 jaar geleden

Het blijft me verbazen hoe goed Fiene het allemaal ondergaat. Nog even doorzetten met zn allen!!!

Anne
2 jaar geleden

Oh wow wat een heldin is Fiene. Enorm stoer hoe ze dit allemaal doet. Echt veel respect voor haar en jullie gezin hoe jullie dit zo positief benaderen.

Anja
2 jaar geleden

Wat een dappere familie zijn jullie!
Chapeau!!❤ī¸

Jolien
2 jaar geleden

Fijn te lezen dat alles zo rustig verloopt, jullie gaan een spannende tijd tegemoet. Wat een heldin die Fiene ! Veel sterkte !

Dorina Hepping
2 jaar geleden

De laatste loodjes... pffff
Bijna klaar, nog even volhouden

Rob stuij
2 jaar geleden

Sterke met de laatste loodjes van de bestraling en daarna de onderzoeken en wachten op de weer o zo spannende uitslag.
We denken aan jullie en 🙏đŸŊ mee

Carrie
2 jaar geleden

Mooi om te zien met haar super helden masker op. 👍 succes 🍀

Pauline Schouwerwou
2 jaar geleden

Bijna weer een stukkie klaar, gelukkig! Sterkte weer met alle onderzoeken volgende week! Mijn duimen draaien weer. Dikke knuffel en kus