Herstellen

Eindelijk een paar weken relatieve rust bij ons in huis. Hoewel ook wij druk zijn met thuisonderwijs en weinig het huis uit komen, is het ook wel even genieten om een aantal weken geen behandelingen te hebben na de drukke en hectische tijd die we gehad hebben. 

 

Sinds Fiene uit het ziekenhuis is, is ze goed aan het herstellen. Ze is weer zelfstandig gaan eten en drinken, waardoor afgelopen maandag haar maagsonde verwijderd kon worden. Ze is energieker en zelfstandiger, maar ze is er nog niet. De hoge dosis chemo heeft een gigantische impact op dat lijfje, en  Fiene is er nog heel goed doorheen gekomen. 6 december was de laatste dag waarop ze de chemo kreeg en ze heeft nog niet de energie die ze voorheen had. Na een paar honderd meter lopen zijn haar benen moe. Ze eet en drinkt nog niet zoveel als we van haar gewend waren. Maar gelukkig zien we vooruitgang.

Voor haar is het thuis zijn ook weer even wennen. Na een lange periode veel één op één aandacht gehad te hebben en vaak op haar wenken bediend te zijn, draait ze nu weer mee in het gezin. Prinsessengedrag zit er niet meer in en ze zal ook weer door moeten gaan met de "normale" ontwikkelingen van een kleuter. Maar ook dit gaat steeds beter. 

 

Nu wachten we op het moment dat de bestralingen gaan starten. Dit mag vanaf twee maanden na de stamceltransplantatie en dat is vanaf de tweede week van februari. Vooraf zal ze nog een of meerdere scans krijgen om te bepalen waar en hoe vaak er bestraald moet worden maar de verwachting is dat ze gedurende een aantal (twee tot vier) weken elke werkdag bestraald moet worden. Wanneer dit gaat beginnen, krijgen we nog te horen. In de tussentijd melden we ons elke week in het Prinses Máxima Centrum voor een controle. We hangen de strenge juf en meester uit. En blijven we werken aan het herstel, zodat Fiene zo fit mogelijk de volgende behandeling in gaat. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Edwin Staakman
2 jaar geleden

Fijn dat het zo goed gaat en dat er nu even rust is . Geniet er van

Joyce
2 jaar geleden

Wat fijn!! Succes papa&mama , meester&juf!!

Dorina Hepping
2 jaar geleden

Langzaam gestaag vooruit. Fijn!

Anne
2 jaar geleden

Wat goed te lezen dat het zo goed gaat met Fiene. Fijn te lezen dat het 'normale' gezinsleven weer is begonnen .

Jolien Bal
2 jaar geleden

Fijn, lekker thuis weer een beetje "normaal" doen !

Daphne
2 jaar geleden

Wat fijn dat ze stapje voor stapje zich wat fijner voelt!
X

Carrie
2 jaar geleden

Mooi, fijn dat ze stappen vooruit maakt en jullie even samen weer een gezin kunnen zijn. Heel veel succes en geniet van dit moment.
😘 carpe dienπŸ€

Evelien van bijsteren
2 jaar geleden

Wat mooi dat het jullie (relatief) goed gaat. Geniet even van jullie rust samen. Liefs

Magda
2 jaar geleden

Wat een impact op alles, dat schipperen in veel dagelijkse dingen en de ouderfuncties met extra activiteiten. Veerkracht zo moeten inzetten, daar heb ik heel veel respect voor.
Elke strohalm vastpakken voor Fiene.
Zijn de bestralingen in Groningen?
Hopelijk mogen en kunne. jullie zo even doorgaan.
Goed weekend!

Erik Royen
2 jaar geleden

Fijn dat alles weer even "normaal" is en dat Fiene goed herstelt.

Pauline Schouwerwou
2 jaar geleden

Heerlijk dat er even rust is. Wat een goed gevoel moet dat zijn. Dikke knuffel voor jullie allemaal!

Yvonne
2 jaar geleden

Jullie zijn goed bezig! Fijn dat het leven weer enigszins normaal is (voor zover mogelijk in deze periode). Op naar de volgende stap.

Wilma Oostveen
2 jaar geleden

Pff even rust, zal lastig zijn om de omslag naar 'normaal ' te maken. Succes meester en juf maar vooral haar steun en toeverlaat πŸ™ Fijn dat er stappen vooruit gemaakt kunnen worden