Lekker thuis

Inmiddels is Fiene bijna twee weken geleden geopereerd. We zijn een kleine week thuis en Fiene doet het, zoals altijd, weer ontzettend goed. Ze heeft veel energie, begint een dag na thuiskomst al over stoeien (doe maar even niet) en al vrij snel konden we de pijnstilling afbouwen. Op dit moment is ze zelfs even naar school. Gister mocht ze daar haar schoen zetten en vanmorgen zijn de rommelpieten geweest. Dat kan ze natuurlijk niet missen. 

 

Vorige week dinsdag is het epiduraal kathetertje uit Fiene d'r rug gehaald en ook de katheter uit haar blaas. Het infuus is afgekoppeld en ze is nu helemaal vrij van lijntjes en slangetjes. Dat is fijn. De morfine is opgestart en als dit allemaal goed gaat en ze pijnvrij blijft, mag ze de dag erna naar huis. Ze voelt zich prima, klimt haar bed uit en bemerkt de effecten van het laatste restje pijnstilling via de epiduraal: wiebelige benen. Ze krijgt die dag bezoek van haar grote zus Elief, van Kim en Merit. Hier geniet Fiene van.

 

In de nachten na de operatie merkten de verpleegkundigen op dat Fiene niet zo goed door ademt. Haar saturatie (zuurstofgehalte in het bloed) daalde en daarom had ze wat extra zuurstof nodig in de nacht. Uit voorzorg is er ook een foto van haar longen gemaakt en is er antibiotica gestart om een mogelijke longontsteking in de kiem te smoren. De foto liet wel wat kleine plekken zien met vocht, maar verder geen zorgwekkende dingen. Helaas dipt de saturatie van Fiene in de nacht van dinsdag op woensdag flink. Op deze manier kan ze niet mee naar huis. De fysiotherapeut komt langs om te bepalen of Fiene wat oefeningen nodig heeft om haar ademhaling te verbeteren. Hij ziet en hoort niets bijzonders. Hij laat een flesje bellenblaas achter. Een leuke oefening om Fiene te laten blazen en daarmee ook dieper te laten ademen. Aangezien Fiene niet meer vast zit aan allerlei lijntjes, zetten we Fiene in een rolstoel en rijden we haar naar de kamer waar de longfoto gemaakt wordt. Dat vindt ze wel prima. Ze laat zich lekker rondrijden door het ziekenhuis en we maken nog een extra rondje. We gaan zelfs even naar buiten, in pyjama en ochtendjas, om bellen te blazen.

 

De foto laat een verbetering zien ten opzichte van de vorige, dus aan haar longen ligt het niet. Het volgende idee is dat de morfine wellicht iets te hoog gedoseerd is. Morfine is een sterke pijnstiller en deze kan ervoor zorgen dat ze minder goed ademt. Dus wat minder morfine, diclofenac erbij en maar afwachten hoe de nacht verloopt. En die nacht gaat goed. In de ochtend krijgen we groen licht om naar huis te gaan. Yesss!!!

 

Voor ons blijft het bijzonder hoe veerkrachtig en sterk Fiene is. We zagen zo op tegen de operatie en de periode erna maar het valt ons (en hopelijk Fiene zelf ook) ontzettend mee. Ze heeft nauwelijks tot geen pijn gehad, ze is niet misselijk geweest van de narcose of de morfine en ze heeft geen traan gelaten. Het lijkt onvoorstelbaar dat ze nog geen twee weken geleden zo'n grote operatie heeft ondergaan maar de littekens vertellen een ander verhaal. Als de controles aankomende vrijdag goed zijn, wacht ons volgende week maandag al de volgende stap. Nog zo'n behandeling waar we erg tegenop zien. De hoge dosis chemo.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marieke Deinum
2 jaar geleden

Wat een kanjer hebben jullie! Geniet van jullie tijd thuis!

Jolien
2 jaar geleden

Wat een goed nieuws ! Lekker naar huis, geniet ervan.

Anne t
2 jaar geleden

Beste familie, wat goed te lezen dat de operatie het het verloop erna zo goed is gegaan! Veel geluk en succes vrijdag!
Veel liefs Anne (anok) en familie

Edwin Staakman
2 jaar geleden

Super fijn voor jullie allemaal en wat een kanjer zeg ❤

Carrie
2 jaar geleden

Wat fijn en mooi om te lezen. Maar indd ppffff spannend allemaal. Snap dat jullie ertegen opzien. Vanuit hier eenbhele dikke 💋van mij. 🍀

Dorina Hepping
2 jaar geleden

Wat een mooie foto van Fiene, je ziet een blij kind in haar pyjama met een stralende blik. Het is fijn om te lezen hoe Fiene alles doorstaat en toch kan genieten van van alles en nog wat. Sterkte met het volgende traject.

Pauline Schouwerwou
2 jaar geleden

Wat een veerkracht heeft zij zeg. Wauw! Nog even lekker een paar daagjes thuis, hoop dat jullie nog even ontspannen en genieten kunnen. Toitoitoi voor de uitslagen weer en de volgende stap. Ik duim zoals altijd en brand een kaarsje. Love you!

Yvonne
2 jaar geleden

Wat doen jullie het samen ontzettend goed. Heel fijn dat dit achter de rug is. Geniet ervan met elkaar! Fingers crossed voor de volgende stap...

Janneke van de Geijn
2 jaar geleden

Wat goed te lezen hoe het met Fiene gaat! En die hoge chemo volgende week, ik weet zeker dat ze deze ook goed gaat doen. Super spannend maar ze is al zo stoer en sterk geweest al die tijd!
Jullie kunnen dit samen.

Linda
2 jaar geleden

Wat fijn dat jullie ons op deze manier op de hoogte houden en wat een stoere meid hebben jullie toch, zo veerkrachtig! Op naar de volgende stap die erg spannend is! Sterkte en dikke knuf voor jullie allen!

Wilma Oostveen
2 jaar geleden

Stoere griet! Lekker genieten van alle kleine stapjes richting genezing! Zet m op, jullie doen t ontzettend goed!

Erik Royen
2 jaar geleden

Wat een kanjer is het toch!

Fieke van der Schouw
2 jaar geleden

Wat een veerkracht hebben die kleintjes he! Ze slepen je er als ouder echt doorheen! 🧡 We kennen elkaar niet (zag wel dat je op Insta een bericht geliked had) maar spreek, helaas, uit ervaring. Op de achtergrond blijven we jullie volgen! Hou vol Fiene! Jij komt (ook) als winnaar uit deze strijd! Lieve groetjes Fieke (mama van Rens, die een spierceltumor heeft gehad)

Margo.
2 jaar geleden

Fijn dat ze thuis is en de OK goed doorstaan heeft.
Wat is ze sterk zeg! En toch nog wat van het Sinterklaas feest mee kunnen pikken😊. Geniet daarvan! Liefs Margo.