3 dagen na ok

Na de operatie werd Fiene direct naar de IC van het WKZ gebracht. Ze moest daar een nachtje blijven. Helaas heb je daar niet de luxe van een eigen kamer, en ook een bed voor ouders ontbreekt. Maar we mogen wel, in tegenstelling tot eerdere berichten, met z'n tweetjes bij Fiene zijn en dat is erg fijn.

 

De nacht op de IC is onrustig, dat komt door de verpleegkundigen en de andere kindjes die er liggen. Fiene slaapt de hele nacht door. Ze heeft geen pijn, is niet misselijk van de narcose en eigenlijk is ze gewoon hartstikke stabiel. De volgende ochtend besluit de chirurg dan ook dat ze terug mag naar het Maxima. Hoera! Het infuus in haar ene hand en de arterielijn aan de andere kant in haar pols mogen er uit. Fiene vindt pleisters verwijderen echt een verschrikking dus we nemen hier de tijd voor. Met doekjes en spray die de lijmlaag oplossen, haalt Jan de pleisters weg. De verpleegkundige doet de rest. Dat zijn al twee slangetjes minder. Net voor de start van de intocht van Sinterklaas zijn we terug op haar kamer. 

 

De eerste dag na de operatie is Fiene nog erg moe. Ze slaapt veel, doet af en toe haar ogen open en kletst een paar woordjes en slaapt dan weer verder. Voor haar erg lekker maar voor mij duurt de dag wel erg lang zo. Jan is inmiddels naar huis om bij Seppe te zijn die al 3 nachten bij opa en oma logeert. Fiene blijft het goed doen. De wond ziet er netjes uit en ze heeft nog steeds geen pijn. Wel krijgt ze wat koorts maar dat was te verwachten na zo'n grote operatie.

Zondag wordt de drain uit haar borst gehaald. Die is niet meer nodig. Ook nu doen we dit weer met elkaar. Voordat de chirurg op de kamer is, ben ik al bezig met doekjes en spray om de vele pleisters los te halen. Fiene houdt me in de gaten met dikke ogen. Ze houdt veel vocht vast en haar hele gezicht is opgezwollen. Ook heeft ze nog steeds koorts. Maar ze is vrolijk, heeft wel zin in een bezoekje en eet zelfs een paar hapjes. Dat gaat de goede kant op. 

 

Maandag, dag drie na de operatie, ziet Fiene er alweer een stuk beter uit. Haar gezichtje neemt weer haar gebruikelijke vorm aan, ze kletst lekker en met een beetje hulp komt ze zelfs uit bed. Even wassen, een pyjama aan en dan is het wel weer genoeg geweest. Vandaag mag de maagsonde er uit. Fiene kan zelf heel goed haar medicatie innemen en kiest er dan ook voor om een heel vies drankje drie keer per dag zelf te drinken en de maagsonde er uit te laten halen, in plaats van dat drankje via de maagsonde te laten toedienen. Wat een stoere meid is ze toch!

Morgen wordt de pijnstilling via de epiduraal gestopt en krijgt ze in ruil daarvoor morfine. Als dat goed gaat, mag de epiduraalkatheter morgen uit haar rug, de blaaskatheter er uit en hoeft ze ook niet meer aan de monitor te liggen. Dan heeft ze nog maar 1 slangetje over en dat is het infuus aan haar Hickman. Hopelijk geeft die vrijheid morgen haar de motivatie om wat meer uit bed te komen en weer op haar benen te gaan staan. Want als dat ook goed gaat, kunnen we snel naar huis! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Edwin Staakman
3 jaar geleden

Zit het met tranen in me ogen te lezen ,wat ongelooflijk knap van de kleine meid, en als ik die foto zie met die lach dat zal voor jullie ook veel goed doen . Nu hoop ik dat Jullie weer snel fijn thuis zijn.

Grz edwin

Magda Janssens
3 jaar geleden

Wat fijn om te lezen.
Blijft mooi en bijzonder hoe sterk ze is.
Hopelijk zo elke dag wat meer herstel en energie.

Nanouska
3 jaar geleden

Wat een dappere en stoere dame!! Wat doen jullie het als gezin goed. Knuffel van ons. Dennis Nanousks Evy en Nyna

Michiel Kool
3 jaar geleden

Wat is Fiene toch knap en sterk! En wat fijn dat ze goed uit de operatie is gekomen. En wat doen jullie het goed als papa en mama.

Jolien
3 jaar geleden

Wat fijn dat het zo goed is gegaan en blijft bijzonder hoe Fiene dit doorstaat. Beterschap !

Erik Royen
3 jaar geleden

Fijn dat het steeds weer wat beter gaat. Hopelijk snel weer naar huis.

Wilmar
3 jaar geleden

Wat bijzonder om te lezen dat de operatie goed is gegaan en het herstel nu ook zo goed gaat!
Jullie liefde en zorg voor haar dragen daar zeker aan bij!
Hopelijk mag ze snel weer naar huis.
Sterkte met alles.

Dorina Hepping
3 jaar geleden

Potverdikkie wat doet ze het goed! Super!

Linda
3 jaar geleden

Jemig Marije en Jan wat moet jullie Fiene allemaal doorstaan. Wat is ze dapper, maar jullie ook hoor! Sterkte met herstel! Lfs

Adinda
3 jaar geleden

Wat een topper is het ook! Ik wens jullie al het geluk en beterschap.

Pauline Schouwerwou
3 jaar geleden

Zo fijn om dit te lezen. Wat een mega van een draak moet zij bevechten zeg en wat doorstaat ze alles goes.. Wat een kanjer van een jongedame! Sterkte met het herstel en de volgende stappen die er aan gaan komen. Dikke knuffel en kus!😘

Yvonne
3 jaar geleden

Super dappere Fiene (en papa en mama)! Heel hard duimen dat je gauw naar huis mag!

Marijn Dijkstra
3 jaar geleden

Allemachtig.
Wat moeten deze dagen voor jullie heftig zijn geweest, en nog steeds heftig.
Maar wat doet ze het fantastisch, wat een bikkel is ze.
Jullie hebben nog de nodige hobbels te gaan, maar dit was wel een hoge.
Hopelijk zijn de volgende wat lager.
We duimen op afstand dat het goed mag blijven gaan.
Sterkte en liefs,
Wim en Marijn

Jelle
3 jaar geleden

Wat een dappere dame is! Fijn om te lezen!

Peter
3 jaar geleden

En dat Olaf op bezoek is, helpt natuurlijk ook! :-)

Joan Veldkamp
2 jaar geleden

Dat jullie kleine meisje zoveel moet doorstaan....ik kon even de blog niet verder lezen...te emotioneel. Feit is dat jullie een bijzonder klein meisje hebben, die gewoon de kanker zal verslaan! Wat zal het haar vormen hè? Ik blijf volgen hor! Vanuit warm Suriname alle liefs en groeten voor een gezond 2021!!