Operatie

Een dag later dan gepland reed Fiene vanochtend om iets voor acht uur over de mooie brug richting het Wilhelmia Kinderziekenhuis (WKZ) voor haar operatie. Voor operaties maakt het Máxima gebruik van de operatiekamers van het WKZ. Na de operatie zal ze op de intensive care komen te liggen, en ook deze is in het WKZ. 

 

Gisteren hebben we uiteindelijk een rustige dag gehad. Na het nieuws dat de operatie verplaatst moest worden, zijn we naar huis gegaan en hebben we er met z'n drieën een rustige dag van gemaakt. Spelletjes UNO, knutselen, tv kijken. Daar kan Fiene haar dag wel mee vullen. Papa is maar een beetje gaan klussen, om zijn gedachten te verzetten. Alle formaliteiten voorafgaande aan de operatie waren al achter de rug, waardoor we thuis mochten slapen. Als we maar om zeven uur in het ziekenhuis waren. Ondanks een kleine omweg door een ongeluk op de A27 ging dat makkelijk.

 

Hoewel Fiene duidelijk gespannen was, ging het allemaal redelijk soepel. Een pyjama aan van het ziekenhuis was de grootste hobbel. Haar op andere gedachten brengen door over Sinterklaas te beginnen lukte heel goed. Nadat ze in slaap gebracht was, begon voor ons het lange wachten. Gelukkig heeft Marije wat ervaring met operaties. Met wat werk vooraf, een operatie van 4-5 uur en wat werk achteraf, verwachten we haar pas tussen 14 en 15 uur terug. En zoals ik Marije ken, dat kwam precies uit. 

 

De chirurgen zijn heel tevreden over hoe de operatie verlopen is. Ze hebben de tumor, voor zover ze kunnen zien, helemaal kunnen verwijderen. Daarvoor is Fiene zowel in de borst- als buikholte geopereerd. Waarschijnlijk zijn er op een aantal plekken nog wel wat plekjes tumor achter gebleven. Daarom krijgt Fiene hierna nog meer behandelingen in de vorm van een hoge dosis chemo, bestralingen en immunotherapie.

 

Het was een grote ingreep, maar de operatie is goed verlopen. Op de ic werd ze redelijk rustig wakker. Ze heeft geen pijn en ligt lekker te slapen. Af en toe doet ze haar ogen open, kletst een paar zinnetjes en slaapt dan lekker verder. Hoewel ik er heel erg tegen opzag om mijn kleine meisje terug te zien met allerlei slangen, toeters en bellen, viel het me erg mee. Hopelijk blijft ze het zo goed doen als de eerste uren na de operatie, want dan mag ze morgen terug naar haar eigen kamer in het Máxima. Daar nog een paar dagen aansterken en dan naar huis. 

 

Maar eerst nog een nachtje op de intensive care, met papa en/of mama naast haar op een stoel. Haar handje aaien of kleine kusjes geven op die zachte wangen. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Patricia Verburg
3 jaar geleden

Wat fijn om dit te lezen!
Wat een toppertje he..
Rust maar goed uit lieve Fiene, daar word je nog sterker van!
Hele dikke knuffel van Layla en de rest..

Ria de Roy van Zuydewijn - Baars
3 jaar geleden

Wat fijn dat het achter de rug is! Nu herstellen. En met jullie liefde en aandacht gaat dat zeker lukken. Ik hoop dat Fiene nu het ergste achter de rug heeft en jullie na de behandelingen die nog volgen met elkaar het vizier op de toekomst kunnen richten.

Rob stuij
3 jaar geleden

Hallo

Mooi om te lezen dat het zo goed is verlopen.
Dat ze maar snel mag aansterken en overgeplaatst mag worden.
Zodat vervolg behandelingen ingezet kunnen worden.
Voor jullie sterkte met alles en bijstaan van fiene.
Ga jullie goed en geniet van de mooie en fijne momentjes, hou vol.

Joyce
3 jaar geleden

Fijn om te horen dat de operatie goed gegaan is. Hopelijk mag Dienen snel weer naar de andere afdeling om goed verder te herstellen.

Peter
3 jaar geleden

Slaap lekker lieve Fiene.

Jolien
3 jaar geleden

Wat fijn dat alles zo goed is gegaan. Nu de 1e nacht in op de IC.... slaap lekker en wat een bijzonder kind is Fiene !

Rob Visser
3 jaar geleden

Wat fijn dat deze spannende dag achter de rug is en dat jullie het met elkaar zo goed doorstaan hebben! We leven met jullie mee.

Carol
3 jaar geleden

Wat een ontzettend spannende dag voor jullie allemaal. Fijn dat de operatie goed is gegaan. Hopelijk verloopt het herstel goed, zodat ze een soort van fit de volgende chemo's kan ondergaan. Knuffel Erwin en Carol

Antine Lalleman
3 jaar geleden

Zucht! Het zit erop.
Liefs!

Nina Teijgeman
3 jaar geleden

Zo fijn om te horen dat de operatie goed verlopen is! en dat het achter de rug is.. Heel veel kracht toegewenst en een dikke knuffel voor jou lieve Fiene! Je doet het super knap allemaal❤️

Jany
3 jaar geleden

Wat fijn dat de operatie goed is gegaan. Wat een sterk meisje. Dat ze maar snel mag aansterken. Knuffel aan Fiene.

Kevser Ersahin
3 jaar geleden

Wat fijn om te horen dat de operatie goed is gegaan en wat doet Fiene het nog steeds heel goed! Hoop op een snelle herstel van de operatie en wens jullie heel veel sterkte.

Martijn Rijnders
3 jaar geleden

Fijn dat het goed is gegaan. Slaap lekker Fiene, je bent een kanjer!

Jiska
3 jaar geleden

Wat goed dat de operatie niet is tegen gevallen!! Dat geeft weer even lucht. Ik hoop dat ze snel weer met jullie mee kan naar huis.

Marieke Deinum
3 jaar geleden

Wat fijn dat de operatie zo goed gegaan is. En wat hebben jullie toch een dapper meisje.
Weer een mijlpaal van dit proces overwonnen! Kanjers!!
Dikke knuffel

Dorina Hepping
3 jaar geleden

Weer een stap verder! Gelukkig dat het goed is gegaan. Hopelijk is ze weer gauw opgeknapt van de operatie voor een misschien klein * de-operatie-is-geweest* feestje? Is Fiene nu over de helft qua behandelingen? Dat zou ook weer een mijlpaal zijn. Iig beterschap voor Fiene, dat ze weer snel mee naar huis mag. Groet, Dorina

Magda Janssens
3 jaar geleden

Dit ze er op in de reeks van de behandeling.
Fiene is sterk en hopelijk kan ze die kracht in zetten.
Vandaag hopelijk mooi naar de intocht kijken van Sinterklaas.

Evelien van bijsteren
3 jaar geleden

Wat ontzettend goed dat de operatie goed is verlopen. Sterk maar goed aan Fiene en sterkte weer voor je papa en mama!

Liefs evelien

Nicole gijse
3 jaar geleden

Wat fijn dat de operatie goed is gegaan! Hopelijk zijn jullie de eerste nacht ook weer goed door gekomen! Hoop dat ze vanmiddag lekker naar haar kamer in het Maxima mag. Goed herstel de komende dagen weer voor Fiene en jullie!

Erik Royen
3 jaar geleden

Wat ontzettend fijn dat de operatie zo goed verlopen is. Geweldig. Weer een stap verder. Heel veel sterkte met het herstel en succes met de verdere behandelingen. Hou vol.

Pauline Schouwerwou
3 jaar geleden

Wat fijn was dat om te horen dat ze ook dit weer doorstaan heeft. Nu weer herstellen voor de volgende stap. We lopen met jullie mee! Dikke kus en hou vol.

Berti en Rob
3 jaar geleden

Lieve mensen. Wat een mooi resultaat na een spannende periode en super spannende dag. We denken veel aan jullie en wensen jullie veel sterkte.

josé
3 jaar geleden

och wat een mooie foto, zo lief en kwetsbaar jullie kanjer ! Fijn dat de operatie goed is gegaan, wat spannend voor jullie lijkt me dat . Heel veel succes voor Fiene met het herstel hier van . Sterkte samen, liefs José

Ursula
3 jaar geleden

Fijn dat de operatie zo goed is gegaan, hoop dat de rest van het traject net zo voorspoedig blijft gaan.