De tweede chemokuur

De afgelopen twee weken was Fiene thuis om bij te komen van haar eerste kuur. Met een doos vol medicatie verlieten we het PMC. Twee keer per dag antibiotica, drie keer per dag een slokje magnesium, een bijzonder vies drankje tegen schimmelinfecties, een poedertje voor de stoelgang, anti misselijkheidsmedicatie, pijnstillers (die heeft ze gelukkig niet nodig gehad) en een hele grote koelbox met daarin 1 prikje om de aanmaak van haar witte bloedcellen een boost te geven. Die prik, daar komt de thuiszorg voor langs waardoor ik niet de grote boze wolf hoef te spelen. Het is even zoeken naar een methode die bij Fiene past maar binnen een dag hebben we die al gevonden en Fiene neemt keurig haar medicatie in, zonder gedoe. 

De eerste dagen thuis is ze nog erg moe. Ze ziet ontzettend bleek en traplopen valt haar zichtbaar zwaar. De tweede dag thuis wordt ze ook misselijk en houdt niets binnen, ook haar medicatie niet. Na een belletje met het ziekenhuis moeten we toch nog maar even terug. Fiene krijgt andere medicatie tegen de misselijkheid en die slaat aan. Binnen een half uur krijgt ze al trek en werkt ze twee boterhammen en een zakje chips weg. Als blijkt dat ze dit wel binnen houdt, mogen we weer naar huis. Daarna knapt ze snel op. Ze krijgt wat kleur op haar wangen, begint weer lekker te kletsen en te lachen en voor we het weten staat ze weer te dansen in de woonkamer. En haar eetlust is niet te stillen. Ze eet! En dat is fijn. We hebben al zoveel kindjes gezien met een voedingssonde. Omdat ze niet (genoeg) eten of hun medicijnen niet willen innemen. Fiene is wat dat betreft een uitzondering. 

Twee weken later moeten we ons weer melden in het ziekenhuis. Er wordt wat bloed afgenomen om te controleren of ze voldoende is hersteld van de eerste kuur. Een uurtje later bevestigt de arts dat dit inderdaad het geval is en kan ze worden opgenomen voor de volgende ronde. Acht dagen ziekenhuis dit keer. Waar ze de vorige keer al moe en lusteloos aan de kuur begon, is ze deze keer stralend en vol energie en wil ze graag de verschillende speeltuintjes in het ziekenhuis bezoeken. Ze geniet met volle teugen van een bezoekje van haar nichtjes en tante op dag twee. Vol trots laat ze haar ziekenhuis zien en bezoeken we het theater, muzieklokaal, de bouwplaats en de ontdekplek. Hierna komt het keerpunt. De spanning van het ziekenhuis en alle vreemde mensen om haar heen die contact met haar proberen te zoeken, meerdere toiletbezoekjes per nacht omdat ze zoveel vocht toegediend krijgt om alle afvalstoffen te kunnen afvoeren, en natuurlijk de chemo zelf. Het maakt haar zo moe. Een lange middagslaap, wat extra filmpjes kijken vanuit bed. En tot een bezoekje aan het restaurant laat ze zich graag verleiden. Met de infuuspaal als taxi. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Edwin
3 jaar geleden

Pff wat een verhaal zeg ,niet te bevatten wat de kleine en jullie allemaal doormaken 😪

Carrie
3 jaar geleden

Mooi geschreven. Pff wat n verhaal over een kleine stoere chik! 💪
Heel erg veel sterkte🍀voor jullie allemaal😘

Adinda
3 jaar geleden

Wow. Wat doet ze t goed. Echt een KANJER!! 💋

Anneke en Bert
3 jaar geleden

Heel fijn dat de behandeling hopelijk aanslaat, het beste maar hopen voor de lieve schat

Linda
3 jaar geleden

Hoe moet ik dit nu zeggen, mooi geschreven, stoer, verdrietig, dapper, vreselijk, maar ook mooi. Sterkte in deze tijd Marije en Jan!

rob stuij
3 jaar geleden

Heftig en wat een uiterste. sterkte deze dagen en hopelijk snel herstel bij thuis komst.

Peter
3 jaar geleden

Chips is natuurlijk altijd goed. Vooral paprika. Hier spreekt een kenner. Het blijft nog even wennen hoor, dat kale koppie en dan die enorme infuuspaal ... Zet hem op kleine dappere meid. #TeamFiene

Pauline
3 jaar geleden

Wat een kanjer! Hoop dat deze kuur weer net zo 'goed' mag gaan. Die eetlust klinkt als een zegen. #teamfiene

Franka
3 jaar geleden

Fiene, meid wat ben jij ongelooflijk stoer! Lieve Jan en Marije wat zullen jullie trots zijn op haar. Zet 'm op nog de komende dagen. Dikke kus.

Dorina Hepping
3 jaar geleden

op alle foto's zie ik een stralende Fiene. Wat een mooi meisje.
Wat kunnen wij nog veel leren van kinderen zit ik me te bedenken. Hoe Fiene dit alles doorstaat, daar kunnen wij als volwassenen alleen maar met heel veel bewondering naar kijken.

Yvonne
3 jaar geleden

Dappere Fiene!! Veel sterkte voor jullie allemaal 🍀

Erik
3 jaar geleden

Wat fijn dat ze zo goed blijft eten. Hou vol toppers.

Bastiaan van Meeteren
3 jaar geleden

Wat een grote klus hebben jullie in je schoot geworpen gekregen. Heel veel sterkte. We volgen jullie en leven mee. Liefs, Bastiaan, Maaike en Wessel (5 en wil later met Fiene trouwen).