De vierde chemo

Het is tijd voor de vierde chemotherapie. Als we over de snelweg naar het ziekenhuis rijden, en ze de brug van het Maxima ziet, begint ze te zingen. "We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Hoofdje kaal!" Dat kale hoofdje is eigenlijk het enige merkbare aan Fiene d'r ziekte en het interesseert haar niks. Jan maakt grapjes over Pasen en dat we haar hoofdje dan kunnen versieren als paasei. Ze vindt dat heel grappig.

 

Met Fiene gaat het ontzettend goed. Van bijwerkingen van de chemo heeft ze nog steeds geen last. Ze eet goed en heeft een hoop energie. Ze is vorige week zelfs voor het eerst naar school geweest. Dat was heel spannend maar ze had het wel naar haar zin. De juf is lief en er zitten leuke kinderen in haar klas. Drie dagen is ze geweest. Nu moet ze weer een week in het ziekenhuis doorbrengen. Eigenlijk is dat veel spannender dan school maar Fiene weet inmiddels wel hoe het er aan toe gaat en daarom vindt ze dit helemaal niet spannend meer. Het scheelt natuurlijk enorm dat ze niet ziek wordt van alle middelen die in haar lijfje gepompt worden. Ze kan hier lekker spelen en mag veel filmpjes kijken. Dat bevalt haar wel.

 

Na iedere (be)handeling, krijgt Fiene een kraal voor haar kanjerketting. Deze ketting is ontwikkeld door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Er zijn verschillende soorten kralen en elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, gebeurtenis of onderzoek. Zo zijn er kralen voor chemotherapie, opname in het ziekenhuis, narcose, prikken, haarverlies en pleisters verwisselen. En, als alles goed gaat, uiteindelijk de bloemenkraal die het einde van de behandeling en genezing betekent. Ze heeft er al behoorlijk wat verzameld inmiddels. 81 kralen. Er zullen er nog veel volgen. En die bloemenkraal... Die gaat ze gewoon pakken!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Edwin
3 jaar geleden

Heel fijn voor haar en voor jullie dat ze er zo super mee omgaat op naar de bloemenkraal

Meilin
3 jaar geleden

Wat goed om te horen dat ze zo'n lief en vrolijk is! En wat fijn dat ze niet veel last heeft van de bijwerkingen.

Op naar de bloemenkraal!

Liefs, Meilin

Rob stuij
3 jaar geleden

Sterkte weer voor deze (drukke intensieve) week. Dat ze maar weer zonder bijwerkingen de al weer 4 de mag ondergaan. Op naar de laatste mooie bloemekraal.

Thessa zwarts
3 jaar geleden

Wat een fijn idee moet dat ondanks alles zijn dat Fienne zo vrolijk en opgewekt blijft. Komt vast ook door jullie.πŸ˜‰ Zij komt er wel! Succes weer en die ketting, wat een mooi gebaar/opsteker.

Rob Visser
3 jaar geleden

Wat een dapper meisje, heel knap zoals jullie het doen! Sterkte deze week!

Carrie
3 jaar geleden

Waanzinnig om te lezen. Humor is ook erg belangrijk. πŸ’›πŸ£πŸ˜˜succes maar weer. Carrie

Jolien
3 jaar geleden

Wow, hoe bijzonder Fiene dit doorstaat.

Claudia Jacobs
3 jaar geleden

Aahhh wat fijn om te lezen dat zij er zelf zo luchtig mee omgaat. Ik gun haar en jullie een hele grote bloemenkraal!!!! Wat een mooi gebaar. Heel veel sterkte de komende tijd.

Kevser
3 jaar geleden

Op naar de bloemenkraal!! Fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat.

Juliette Mulde
3 jaar geleden

Wat een topper!!!!!!!!😍

Pauline Schouwerwou
3 jaar geleden

Uiteraard gaat ze die bloemenkraal halen! Hoop dat ze deze kuur ook weer zonder bijwerkingen doorkomt en dan weer op naar de volgende uitslagen. Ik draai mijn duimen weer rond! Dikke knuffel voor jullie allemaal. X

Robin
3 jaar geleden

Wat een onwijs sterk en vrolijk meisje en wat een aangrijpend verhaal. Heel veel sterkte.
Kom maar op met die bloemenkraal

rob
3 jaar geleden

Oh lieve mensen. We leven zo mee met jullie. Wat een topper die die dochter van jullie. `God voorziet` en maakt beter betekent de naam van haar. Ben niet zo gelovig, maar nu even wel. Lieve groeten van Berti en Rob

Annelies
3 jaar geleden

Wat fijn om te lezen dat ze het allemaal zo goed doorstaat. En ook goed dat ze al naar school is geweest. Wat is ze toch een kanjer.
lieve groet, Annelies

Ursula
3 jaar geleden

Wat fijn te lezen dat het zo soepel gaat tot nu toe.
Op naar de bloemenkraal