Ieder jaar organiseert Stichting Sports for Life Vlaardingen het Spin For Life Vlaardingen evenement om geld in te zamelen voor Villa Joep. Dit jaar vindt dit evenement door Covid in een andere vorm plaats en gaan we niet trappen maar stappen! Tussen 20 mei en 6 juni lopen we 150.000 stappen om zo de virtuele route te lopen van Vlaardingen naar het Prinses Maxima Centrum. 

Villa Joep is hét fonds op het gebied van neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Daarmee is neuroblastoom één van de meest agressieve vormen van kinderkanker. Dat blijkt ook uit de cijfers: 60% tot 70% van de kinderen met de zwaarste vorm van neuroblastoom overlijdt. Daar wil Villa Joep verandering in brengen. Villa Joep heeft als doel dat alle kinderen moeten kunnen genezen van neuroblastoom. Daarbij staat onderzoek naar neuroblastoom centraal zodat de kans op genezing versneld en vergroot wordt. Om dit belangrijke wetenschappelijk onderzoek te financieren is veel geld nodig. Villa Joep is hiervoor volledig afhankelijk van donaties. 

Daarnaast ondersteunt Villa Joep families die met neuroblastoom te maken krijgen. Ze ondersteunen, informeren en brengen mensen samen.

 

Tussen 20 mei en 6 juni lopen Ans, oma van Fiene, en Marije elk 150.000 stappen om geld in te zamelen voor Villa Joep. Het geld is hard nodig voor onderzoek naar deze zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker. We lopen voor Fiene en alle andere kanjers die strijden tegen neuroblastoom of dit nog moeten doen. Ons steunen? Heel graag! Dit kan via

 

https://tinyurl.com/ansgrit  of https://tinyurl.com/marijevoorteamfiene

 

Alvast bedankt namens onszelf en alle kanjers die tegen neuroblastoom (gaan) strijden!